Ville Ylimartimo

Perintä pelleilylle saatava loppu!

Yksityiset perintäyhtiöt on Suomessa saatava kuriin lopullisesti. Nykyinen perintä- ja ulosottomekanismi polkee jo muutenkin maissa olevan ihmisen entistä syvemmälle mutaan. Ihmistä tulisi tukea vaikeina aikoina. Jos menettää työnsä ja hallituksen toimien tuloksena saa karenssia eikä näin pysty makselemaan elämäänsä, maksut kasaantuvat. Kun rahaa vihdoin on mahdollista saada tilille, on soppa jo keitetty. Maksamattomat laskut lipsahtavat perintäyritysten haaviin hyvinkin huomaamatta ja ripeästi. Korot ym. järkyttävän suuret maksut alkavat kasvaa, joten muutenkin rahavaikeuksissa myllertävän kansalaisen on entistä vaikeampaa löytää rahoitus viivästyneille maksuilleen. Tämä koko systeemi on nurinkurin. Ihmistä ei kuuluisi rankaista ja potkia päähän, vaan esimerkiksi meidän yhteisen valtion tulisi tukea ja helpottaa ihmisten elämää. Opetetaanhan sitä ettei lastakaan saa kasvattaa rankaisemalla vaan tuen ja palkitsemisen avulla. 

Nyt sitten kun kansalaisen velka on mahdollisesti kasvanut mahdottomiin ja perintäyritys kokee saaneensa riittävästi herkkua, siirtyy velka ulosoton kasvatettavaksi. Tässä vaiheessa ihmisen elämä vedetään entistä syvemmälle kuralätäkköön. Tulee maksuhäiriö merkintä. Kansalainen joka tällaisen merkin on tietoihinsa joutunut saamaan, tulee olemaan aivan eri asemassa normaaliin kansalaiseen verrattuna. 
Maksuhäiriömerkin jälkeen ihmiseltä suljetaan pois lainojen saanti joka onkin ongelmista se pienin, mutta tämänkin kohdalla pitäisi aina katsoa ihmisen sen hetkistä elämän tilannetta eikä tietoja jotka näkyvät monesti 5v--->eteenpäin.

Sitten mennäänkin niihin todellisiin ongelmiin mitä maksuhäiriömerkintä tuo tullessaan. Kännykkäliittymän saanti omalla nimellä vaikeutuu, vuokra-asunnon hankinta vaikeutuu, sähkösopimuksen solmiminen vaikeutuu, laskulla tilaaminen poistuu sekä esimerkiksi auton vakuutuksen saaminen vaikeutuu. Nykyään on tietenkin mahdollista tapauskohtaisesti omasta panostuksesta riippuen saada joitakin palveluita, mutta se ei poista sitä tosiasiaa miten väärin tämä kaikki on. 

Maksuhäiriömerkinnän saanut koetaan sairaana ihmisenä eikä hänelle haluta avata ovea tämän vallitsevasta elämäntilanteesta riippumatta.

Luottotietojen menetys ei todellakaan kerro kuinka hyvin ihminen hoitaa maksunsa. Pian 400 000 henkilöllä on riesanaan maksuhäiriömerkintä, joten aikamoistesta hirviöstä on kyse.
Jos puhutaan ulosottoon päätyneiden velkojen maksusta sekä maksusuunnitelmasta. Maksusuunnitelma tulisi aina suunnitella tukemaan velallisen elämää niin, ettei perintään/ulosottoon pääsisi enempää maksamattomia velkoja, mutta kuitenkin ulosottovelkaa lyhentäen. Nykyisellään esimerkiksi palkasta saatetaan raastaa niin iso siivu, että ihminen elää kädestä suuhun ajatuksella ja/tai velkoja alkaa jäämään maksamatta entistä enemmän. Tarpeeton kierre on valmis.

Itselläni on todellinen hinku päästä vaikuttamaan tähänkin asiaan ihmisten arkipäivässä. Tarvitaan fiksuja päätöksiä ja suuria toimia. Pienpuolueet mahdollistavat nämä.

- Ville Ylimartimo, 79 Pirkanmaan vaalipiiri.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat