Ville Ylimartimo

Annatko iltapäivälehtien vaalipropagandalle vallan?

"Eduskuntavaalit 2019: SDP on ennakkosuosikki" kuuluu yksi monista Iltalehden ja muiden lehtien otsikoista vaalien alla. Samanlaisia otsikoita oli nähtävissä Keskustasta vuoden 2015 vaaleissa. Medialla on todella suuri rooli vaalien lopputulemassa, suurempi kuin saisi olla. Kun jonkun puolueen möläytyksistä ja virheistä uutisoidaan tasaiseen tahtiin ja toista samaan aikaan povataan vaalivoittajaksi, vaikuttaa se pakostakin ihmisten ajatuksiin. Kun taas pienpuolueita ei vaaliuutisissa edes mainita, millaisen kuvan se antaa äänestäjälle? Ei ole oikein, että jollain taholla on tällainen valta. Toki löytyy aina niitä, jotka osaavat olla kriittisiä lukemaansa kohtaan, ja näkevät propagandan lävitse, mutta ne ihmiset ovat harmillisen harvassa. 

Mielipidevaikuttaminen on lisääntynyt valtamedioissa ajan kuluessa sietämättömiin mittoihin ja iso osa kansasta tämän vaikuttamisen nieleekin. 

Pienpuolueet jäävät iltapäivälehtien koneistossa auttamatta taka-alalle. Niin sanotuista valemedioista on ollut paljon puhetta, mutta kuka pitää huolen, että valtamedioiden uutisointi olisi tasapuolista? Vaikka valtamediat julkaisevatkin juttujaan tarkistaen "perusteellisesti" niiden paikkaansapitävyyden, niin eikö kertomatta jättäminen ole yhtä lailla väärin kuin valehtelu? Eikö ole väärin, että media on jo valmiiksi päättänyt vaalivoittajan ihmisten puolesta? 

Tutkikaa, etsikää ja seuratkaa myös YLE:n ym. valtamedioiden ulkopuolelta tietoa. Saatat jopa hämmästyä.

- Ville Ylimartimo, 79 Pirkanmaan vaalipiiri.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat